Nevşehir Devlet Hastanesi’nde ERCP Ünitesi Hizmete Açıldı
22 Haziran 2023

Endoskopik Retrograd Kolanjiyopankreatografi (ERCP) işlemi için gerekli cihazlar alınması ve fiziksel şartlar oluşturulmasıyla Nevşehir Devlet Hastanesi’nde ERCP ünitesi hizmete açıldı. Dr. Mustafa Yavuz ve Dr. Erkut Bayram tarafından safra yollarında tıkanıklık olan ve acil işlem gereken hastaya ilk ERCP işlemi başarılı bir şekilde uygulandı.

Hastane başhekimi Uzm.Dr. Macit YALÇIN konuyla ilgili şunlara değindi; ERCP, karaciğer, safra kesesi, safra kanalları ve pankreastaki sorunları teşhis ve tedavi etmek için bir uygulanan ileri bir endoskopik tanı ve tedavi yöntemidir. Ülkemizde sadece büyükşehirlerde ve belli başlı merkezlerde uygulanmaktadır. Şimdiye kadar hastanemizde bu işlemin yapılmıyor olmasından dolayı ayda ortalama 20 hasta acil servisten, pek çok hasta ise polikliniklerden büyük illere sevk edilmekteydi. Özellikle acil hastaların yer bulunarak sevk edilmesinde büyük sorunlar yaşanmaktaydı. Hastanemize kazandırdığımız bu ünite ile artık bu hastalarımızı sevk etmek zorunda kalmadan takip ve tedavilerini hastanemizde gerçekleştirebileceğiz. Bu ünite sadece kendi ilimizdeki hastalara değil bu işlemin yapılmadığı çevre illerdeki hastaların da tanı ve tedavisine katkı sağlayacaktır. Pek çok eğitim araştırma hastanesinde bile yapılamayan bu önemli hizmeti hastanemize ve hastalarımıza kazandırmış olmaktan dolayı oldukça mutluyuz. Bu ünitenin kurulmasında emeği geçen başta il sağlık müdürümüz Dr. Rahim Ünlübay olmak üzere, inşaatı, satın alması ve kurulumunda emek veren ekip arkadaşlarımıza ve ERCP işlemini yapacak olan hekim ve hemşire arkadaşlarımıza teşekkür ederim.