Beyin ölümü gerçekleşti, nakil bekleyen 5 hastaya umut oldu
14 Ocak 2022

Nevşehir'de trafik kazası sonucu ağır yaralanan ve beyin ölümü gerçekleşen 43 yaşındaki Selma Ağmanalmaz’ın ailesi tarafından bağışlanan organları, 5 hastaya umut oldu.

Nevşehir'de trafik kazası sonucu ağır yaralanan ve 112 Acil Servis ekipleri tarafından Nevşehir Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne getirildi. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından 3. Basamak yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. 8 günlük yoğun bakım mücadelesini kaybederek, beyin ölümü gerçekleşti. İl Sağlık Müdürlüğü Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Şenay Karakuş Taşkın, Ağmanalmaz’ın yakınları ile görüşüp organ bağışı yapılmasını önerdi. Aile de organ nakli bekleyen hastalar için yeniden bir umut olması için organlarını bağışlama kararı aldı.

Ankara'daki çeşitli hastanelerden Nevşehir Devlet Hastanesi'ne gelen transplantasyon ekipleri ve hastane ameliyat ekiplerince yapılan 4 saat süren operasyonla donör’ün Karaciğeri, 2 Böbreği, 2 Korneası alınarak Sağlık Bakanlığı Özel V.İ.P. araçla 1. Böbrek Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesine, 2. Böbrek Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Karaciğeri Ankara Özel Güven Hastanesine, 2 Korneada Ankara Kornea Bankasına nakledilmek üzere gönderildi.

Nevşehir İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay “Organ bağışı yaparak, nakil bekleyen 5 hastaya yeniden hayata tutunma umudu olduğu için Ağmanalmaz Ailesine başsağlığı ve teşekkürlerini iletti.”
Ünlübay; “2020 yılı ilk 6 ayında 3. Donör den alınan organlarla nakil bekleyen başka hastalara umut olunduğunu tüm vatandaşlarımızı organ bağışı yapması hususunda çağrıda bulundu. Bu vesile ile başta Organ ve Doku Nakil Koordinatörü Şenay Karakuş Taşkın olmak üzere, Hastanemiz Organ ve Doku Nakli Sorumlu Hekimi ve Anestezi Uzmanı Uzm. Dr. Macit Yalçına, 3. Basamak Yoğun Bakım servisi ekibi, Ameliyat ekibi ve Transplantasyon ekibine bu yoğun çaba ve gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.
310041,manset-resimjpg.png
310042,organ-nakli-haber-fotosu-3-1jpg.png