T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü Nevşehir Devlet Hastanesi

60 Yıldan Sonra Yeniden Görmeye Başladı

Güncelleme Tarihi: 15/08/2019

60 Yıldan Sonra Yeniden Görmeye Başladı

Nevşehir de 60 yıl önce geçirdiği elim bir kaza sonucu sol güzündeki görme yeteneğini kaybeden M. G.’nin başarılı bir ameliyat sonrasın da yeniden sol gözü görmeye başladı.

75 yaşındaki hasta, sol gözündeki görme kaybı nedeniyle Nevşehir Devlet Hastanesi Göz polikliniğine başvurdu. Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Bahadır Düzgün tarafından yapılan muayene ve tetkiklerden sonra hastanın sol gözünde ışık hissi seviyesinde görmesi olduğu tespit edildi.

Düzgün, şunları dile getirdi : “Hastanın lens ön kapsülü parçalanmış ve göz içi merceği göz bebeğine yapıştığı tespit edildi. Öncelikle yapışan dokuları dikkatlice temizlendi, lens kapsülü uygun bir şekilde genişletilerek fako cerrahisi yapıldı, dikişsiz ameliyatla lens parçaları dikkatlice çıkarıldı. Ameliyat sonrası dönemde, 60 yıl gibi uzun bir zamandan sonra bir insanın yeniden sağlığına kavuştuğu ve görmeye başladığı için mutlu ve gururlu olduğunu ifade etti.”
234388,60-yildan-sonra-yeniden-gormeye-basladi-haberi-mansetjpg.png

234389,60-yildan-sonra-yeniden-gormeye-basladi-haberijpg.png