T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü Nevşehir Devlet Hastanesi

Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü Nevşehir Devlet Hastanesi

Facebook Twitter Google Plus Linkedin

Yeni dönemde ilaç, malzeme, cihaz ve aşı konusunda dışa bağımlılığı azaltacağız.

Güncelleme Tarihi: 22/03/2019

“2023 sonuna kadar aşıyı yerlileştirme noktasında kararlıyız”

Bakan Koca, yeni dönemde ilaç, malzeme, cihaz ve aşı konusunda dışa bağımlılığı azaltacaklarına vurgu yaparak, şunları kaydetti:

“Biz yeni dönemde, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte özellikle yerlileşmeyi ve millileşmeyi de çok önemsiyoruz. Dışa bağımlılığımızın yüksek olduğu ilaç, malzeme, cihaz ve aşı konusunda, özellikle 2023 sonuna kadar aşıyı yerlileştirme noktasında kararlıyız. Aşıyla ilgili bir ekip iki hafta önce Küba’ya gitmişti. Şu an yine geniş bir ekibimiz Güney Kore’de araştırma, çalışma ve görüşmeleri yapmak üzere orada. Biz bu noktada özellikle aşıyı devlet eliyle güvenilir şekilde, maliyetini önemsemeden mutlak yerlileştirmeyi ve millileştirmeyi hedefliyoruz.”

Bakan Fahrettin Koca, ayrıca yaptığı açılışların ardından tedavi gören hastaları ziyaret ederek ‘Geçmiş olsun’ temennisinde bulundu.

42095,istgaleri8jpg.png
42098,istgaleri9jpg.png